Aktív alsó végtag protézisek

Aktív lábszár protézis

A technika és a protetikai ellátások fejlődésével lehetővé vált az alsó végtag amputált személyek magasabb aktivitási szintjének megfelelő protézis-rendszerek alkalmazása és használata. A protézisek építő elemeiben, mint a protézisláb, lengés csillapítók, bokaszerkezetek, tokrendszerek területén igen sok fejlesztés valósult meg az elmúlt pár évtizedben. Elsősorban a dinamikus járás, a protézis használó által létrehozott energiák visszaadásában jelentenek fontos szerepet az ún. energia-tárolós protézis lábak.

Aktív lábszár protézis

A jobb talajfogás, az egyenetlen talajon való biztonságos közlekedés (lépcső, rámpa) érdekében ezek a protézis lábak jobb hatásfokkal működnek, mint az egyszerűbb standard alkatrészek. Az amputált személy ezen alkatrészek használatakor minőségileg jobb járás-minta kialakítására képes, helyváltoztatása, protézissel történő közlekedése dinamikusabbá és egyenletesebbé válik.

A képek illuszrtrációk

 

Fontos, hogy ezen eszközöket, alkatrészeket és technológiákat elsősorban azok számára ajánljuk, akik protéziseiket egész nap képesek viselni, közlekedésük, vagy mindennapi munkavégzésük során ki is tudják használni a termékeink adta előnyöket. Az alkatrészeink jelentős része az aktív mozgást, szabadidős tevékenység gyakorlását is lehetővé teszi (futás, tenisz, síelés, stb.)
 

Az aktív lábszár protézisek egyedi méltányossági kérelemmel rendelhetőek, vagy saját finanszírozás keretén belül megvásárolhatóak.

Bővebb információért, kérjük forduljanak kezelőorvosukhoz, vagy keressék munkatársainkat a legközelebbi gyógyászati segédeszköz szaküzletünkben: ORSZÁGOS ELÉRHETŐSÉG

 

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!


Tudástár

Országos elérhetőség