SZILIKONBÓL KÉSZÜLT PÓTLÁSOK

Szilikon protetika

Szilikon protetika

A felső végtagot ért sérülések 90 %-a a kezet és ezen belül a kéz ujjait éri. A legtöbb esetben munkabalesetek, háztartási munka során bekövetkező sérülések okozhatják a kéz vagy a kéz ujjainak sérüléseit és az ebből eredő végtagrész elvesztését. Mivel a kéz és az ujjak érzékszervként is működnek, így a valós hiány nagyobb mértékű is lehet.

Ezen esetek protézissel történő ellátását a mai kor technikai követelményei már nagyon magas szinten képesek megoldani. Erre ad lehetőséget a teljesen egyedi megoldás, nevezetesen az egyénnek színben, formában, méretben élethűen kialakított szilikon ujj- és kézpótlás.  Az esetek többségében ezek a passzívnak mondott szilikon pótlások funkció nélküliek, csak a hiányt pótolják. Számos példa igazolja ugyanakkor azt is, hogy a pótlás használatával az ujját elvesztő személy a felhelyezett pótlás segítségével újra tud fogni, számítógépet használni, tárgyakat megtartani, mely az önálló életvitel kialakításában elengedhetetlen. A részleges kézpótlások esetén, amennyiben a hüvelykujj nem sérült és teljes mértékben ép, lehetővé válik újra a fogás képessége is.

A szilikon pótlások lényege ma már az, hogy az amputációt követően kialakult hiányt protézissel helyre állítsuk esztétikailag és lehetőség szerint funkcionálisan is.

A szilikon protézisek teljes mértékben manufakturális módszerrel készülnek, speciális high-tech orvosi alapanyagok felhasználásával. Egyedülálló minőségben, a páciensek igényeinek maximális figyelembe vételével készülő szilikon pótlások nagyban hozzájárulnak az ellátottak életminőségének javításához, funkcionális és esztétikai értelemben egyaránt.

A szilikon protézis viselése során a páciens mindazokat a tevékenységeket, aktivitásokat el tudja végezni, mint az egészséges, ép végtaggal rendelkezők, legyen szó úszásról, ház körüli munkáról, gépelésről, futásról, könnyebb terhelést jelentő sportok űzéséről. 
Mivel minden egyes pótlást egyedileg készítünk, az ép végtagról vett minta alapján, igazodunk a páciens bőrszínéhez, végtag kontúrjához, így a szilikon protézis vizuálisan nem megkülönböztethető az ép végtagtól, vagyis esztétikailag tökéletes megoldást jelent.
 

A szilikon protézisek főbb jellemzői:

  • humán testen kívüli orvosi felhasználásra kifejlesztett speciális alapanyag,
  • színezhető, így a páciens bőrszínéhez teljes mértékben adaptálható,
  • bőrbarát,
  • a sérült testrészre felhelyezett szilikon pótlás felveszi az emberi test hőmérsékletét, bőrszerűvé váló tapintása teszi természetessé, élethűvé a protézist,
  • rugalmas, mégis ellenálló, így kiválóan alkalmas mindennemű végtagpótlásra.


Bővebb információért, kérjük forduljanak kezelőorvosukhoz, vagy keressék munkatársainkat a legközelebbi gyógyászati segédeszköz szaküzletünkben: ORSZÁGOS ELÉRHETŐSÉG

Kérjük látogasson el a speciális szilikon protetikai weboldalunkra: 

www.szilikonhaz.hu


Sajtó megjelenések:

 

Szilikonból kapott ujjakat Katalin

RTL Klub, 2013. október 10.

                   

Levette szilikon ujjait a Mokkában

TV2, Mokka c. adása 


  • Szilikon protetika

Tudástár

Országos elérhetőség