L-414 protézis

Csővázas protézisek csípőízületi csonkra, nem verőér-szűkület miatt amputáltak részére

Ritkán végzett műtéti beavatkozásnak számít a medence rezekciója, a teljes alsó végtag amputálása. Az amputációt követően a szakmailag indokolt protokoll betartása a legfontosabb - csonkterápia, fizikális felkészítés, ideiglenes protézissel történő ellátás -, amennyiben az amputált személy erre alkalmas. A protézis az amputált területhez, egy ún. medence kosárral kapcsolódik, melybe gyakorlatilag beleül az amputált. A medence kosárhoz illeszkedik egy mechanikus csípőízület, amelyhez kapcsolódik a térdízület, összekötő elemek, bokaszerkezet és protézis láb, illetve a külső habszivacs kozmetikai fedés.


Indikáció:

Nem verőér-szűkület miatti amputáció, valamint medence-resectio esetén 2. és 3. aktivitási szintű betegek részére, vagy 1. aktivitási szintű betegek részére dokumentáltan indokolt esetben. Kiegészítő feltételek, megjegyzések az indikációhoz: 1. aktivitási szint: a beteg beltéri protézishasználatra képes. 2. aktivitási szint: a beteg kültérben korlátozott protézishasználatra képes. 3. aktivitási szint: a beteg korlátlan protézishasználatra képes beltérben és kültérben.


Szakképesítési követelmény:

Fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás, ortopédia-traumatológia, ortopédia, traumatológia szakképesítéssel rendelkező szakorvos, rehabilitációra alkalmas rendelési helyen, ahol az eszközök kipróbálása és betanítása biztosított (ahol az ortopédiai műszerész és a gyógytornász jelenléte biztosított)
 

ISO kód: 06 24 18 09 03 001         

Az NEAK által üzemeltetett adatbázisban, az Online Segédeszköz Jegyzékben (SEJK) további részletes tájékoztató található a termékről.

https://sejk.neak.gov.hu/

Bővebb információért, kérjük forduljanak kezelőorvosukhoz, vagy keressék munkatársainkat a legközelebbi gyógyászati segédeszköz szaküzletünkben: ORSZÁGOS ELÉRHETŐSÉG

 

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!


Tudástár

Országos elérhetőség