SZILIKON LÁBPÓTLÁS

Részleges lábpótlások

Az alsó végtag amputációk közel fele a boka-ízülettől távol eső területen következik be. A láb amputáltak jelentős része cukorbeteg, vagy valamilyen érrendszeri megbetegedésben szenved. A traumás lábamputációk bekövetkezése ma már egyre gyakoribb, főleg a baleseti sérülések miatt.

Szilikonból készült részleges vagy teljes láb pótlását azok számára ajánljuk, ahol a végleges csonkforma már kialakult és kicsi az esélye a lábcsonk méretbeli változásának, vagy a további magasabb szinten történő re-amputációnak.

A szilikon anyagból készült lábprotézis a láb részleges, vagy teljes amputációját követően tapadó tokos illesztéssel, vákuummal rögzül a meglévő csonkhoz. A szilikon protézis használatával jobb illeszkedést és felfüggesztést érhetünk el, valamint egyenletesebb teher-, és nyomáseloszlást.

A lábpótlás, esztétikai és kozmetikai értéke mellett döntően funkcionális megoldást jelent. A kialakítás során egyedi méret és mintavétel történik, majd ezt követi egy ún. próbaprotézis elkészítése.

A végleges kozmetikai kialakításra a folyamat befejezésekor kerül sor. A láb felső részén - egyedileg kialakítható színben - ér és bőr pigmentáció, vagy festési eljárással férfiak számára szőr jellegű színezés is kivitelezhető, illetve a láb ujjaira egyedi köröm is integrálható.

Funkcionális eredményként jelentős hatásfokkal bír a láb statikai képének és dinamikai mozgásainak helyre állítása, mely a cipőhasználat során teljesen kiegyenlített képet ad, ezzel megelőzve a láb ortopédiai elváltozásait is.

A részleges láb-, lábujjpótlások gyógyászati segédeszközök és egyedi méltányossági kérelemmel, vagy saját finanszírozás keretén belül megvásárolhatóak.

Bővebb információért, kérjük forduljanak kezelőorvosukhoz, vagy keressék munkatársainkat a legközelebbi gyógyászati segédeszköz szaküzletünkben: ORSZÁGOS ELÉRHETŐSÉG

Kérjük látogasson el a speciális szilikon protetikai weboldalunkra is www.szilikonhaz.hu

 

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!


Tudástár

Országos elérhetőség