Felső végtag ortézisek

A felső végtag működőképessége alapvetően meghatározza az ember kézzel végzett tevékenységeit. Abban az esetben, ha a felső végtag bármely ízületében gyulladásos eredetű betegség, sérülés következik be, akkor igen korlátozottá válik bárminemű manipulatív funkció.

Leggyakrabban szerzett ortopédiai elváltozások, különféle degeneratív megbetegedések fordulnak elő, illetve a felső végtagot ért traumás sérülések szorulnak ellátásra. Ide soroljuk az ízületek kopását, a szalagok és izmok sérüléseit, illetve a felső végtagot alkotó csontok töréseit is.

Ezek ellátására a leggyakrabban az ízületi rögzítők (váll, felkar, könyök, alkar, csukló, kéz) és a különféle támasztó funkcióval ellátott, stabilizáló felső végtagi ortézisek szolgálnak.

Ha nem is túl gyakran, de előfordulhat a felső végtag részleges vagy teljes bénulása, ezen esetek ellátására a különféle korrekciós, rögzítő és tehermentesítő ortéziseinket ajánljuk.

A rögzítő funkcióval rendelkező termékek esetén a műanyag, illetve a sínezettel ellátott textil rögzítők a meghatározó alapanyagok a felső végtag ortéziseknél.

 

   Felkar és váll ortézisek           Könyök ortézisek                    Kéz ortézisek
       Felkar és váll ortézisek             Könyök ortézisek              Kéz ortézisek


Tudástár

Országos elérhetőség