TOUCH BIONICS i-LIMB HAND SYSTEM

BIONIKUS FELSŐVÉGTAG PROTÉZISEK

A skóciai székhelyű Touch Bionics cég fejlesztése az i-LIMB HAND bionikus kézprotézis rendszer, mely a világon 2008 óta elsőként teszi képessé pácienseit az egészséges, ép kézfejjel és felső végtaggal majdnem teljes mértékben megegyező mozdulatok, funkciók, összetett mozgások és kifinomult mozdulatok elvégzésére.

Az immáron Magyarországon is elérhető, csúcstechnológiát alkalmazó, bionikus elven működő kézprotézis rendszer legfőbb előnyei:

  • minden ujj mozgatásáról külön meghajtómotor gondoskodik, 
  • fogás, hajlítás sebessége állítható,
  • fogás erőssége külön is állítható,
  • számos, finomra hangolt érzékelő segítségével lehetővé válik üvegpohár vagy akár egy szőlőszem megfogására is,
  • a rendszer szenzorosan mozgó hüvelykujjával nem csak hajlítás, hanem csippentés is végrehajtható, melynek köszönhetően kisebb tárgyak megfogása is elvégezhető,
  • anatómiailag tökéletes mása a valódi kéz formájának, kontúrjának,
  • moduláris felépítésnek köszönhetően az ujjak akár külön-külön is cserélhetők,
  • használata gyorsan tanulható,
  • a rendszer egyes elemei a már meglévő karprotézisekhez könnyen adaptálhatók.

AZ i-LIMB rendszer rendelhető akár egyedi kozmetikai fedéssel is, mely teljesen megegyezik a páciens kezének bőrszínével, egyedi jellegzetességeivel. Ortopédiai műszerészeinket a Touch Bionics cég készítette fel a speciális kézfej adaptációjára.

A Touch Bionics magyarországi forgalmazója az OrtoProfil.


Touch Bionics │i-LIMB digit kézprotézis

StephanieAz i-LIMB digit a Touch Bionics rendszer teljesen egyedi, moduláris elektronikus kézprotézise, melynek alkalmazása azoknak a pácienseknek ajánlott elsősorban, akiknek egy, vagy akár több ujjuk, esetleg részlegesen kézfejük szorul pótlásra. Az i-LIMB digit legfőbb előnye, hogy számos variációban adaptálható, hiszen moduláris felépítéséből következően az egyes ujjak külön-külön, egymástól függetlenül működő egységekből állnak. A kézprotézis képes összehangoltan működni az ép kézrészekkel, ujjakkal, elősegítve és fokozva a testrész teljes funkcionális képességét. 

Az i-LIMB digit kizárólag egyedileg készül, tökéletes illeszkedést biztosítva a páciens hiányzó végtagjához, ezáltal biztosítva a tökéletes funkcionalitást, a teljesebb életet.

Az i-LIMB digit rendszer tok kialakításakor elsődleges szempont volt a tökéletes illeszkedés biztosítása, valamint a rendszerrel közvetlenül érintkezésben lévő bőrfelület védelme. Épp ezért a tok belső felülete egy speciális, orvosi felhasználásra kifejlesztett szilikon anyaggal kerül kibélelésre, mely biztosítja az ellátott számára a kényelmes, irritációmentes viseletet.

A külső tok erős, szénszálas műanyagból készül, így garantálva a stabil rögzíthetőséget, funkcionalitást és a több éves kihordási időt. Minden i-LIMB digit bionikus rendszer meghajtásáról finomhangolású bionikus motorok gondoskodnak, melyek meghajtásához szükséges elektromos energiát akkumulátorok biztosítják. Az i-LIMB digit végleges külső borítása lehet szilikon védőburkolat, vagy egyedi tervezésű és kivitelezésű i-LIMB bőrborítás (skin match).

Az i-Limb Hand Revolution a legújabb generációs kézprotézis, mely már telefonról is beállítható, programozható megoldásokat kínál.

 

A Touch Bionics termékek - gyógyászati segédeszközök - egyedi méltányossági kérelemmel rendelhetőek, vagy saját finanszírozás keretén belül megvásárolhatóak.

Bővebb információért, kérjük forduljanak kezelőorvosukhoz, vagy keressék munkatársainkat a legközelebbi gyógyászati segédeszköz szaküzletünkben: ORSZÁGOS ELÉRHETŐSÉG

 

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!


Tudástár

Országos elérhetőség