X-Finger

Aktív ujj- és kézprotézisek

Az X-Finger protézis a világ első aktív funkcióval ellátott mechanikus vezérlésű ujj- és kézpótlása.

Ez a speciális protézis lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a meglévő ujj-, illetve kézrészre csatlakoztatva képes legyen az ujjak egyidejű hajlítására és nyújtására, a protézissel történő fogásra és különféle tárgyak megtartására és használatára egyaránt.

A vázszerkezetre kozmetikai, élethű borítás is készíthető, mely az esztétikai igényeket is képes kielégíteni.

Testi erővel működtethető – Mivel a termék mechanikusan, testi erővel működtethető, így nincs szükség semmilyen külső energiaforrásra (pl. akkumulátor). A meglévő ujj részekre felhelyezett alkatrészek segítségével, mozgathatóvá vállnak a párhuzamosan elhelyezkedő protézis ujjak is, melyeket az amputált személy direkt módon irányíthat.

Egyszerű használat – A protézis ujjszerkezetek ugyanolyan formában, szögben hajlanak, mint az elveszett, hiányzó ujjrészek. Ezek használatát, hajlítását és nyújtását a felhasználó, gyorsan és könnyen elsajátíthatja.

Életszerű ízületek – A megtervezett kisízületek és ezek mozgásai speciálisan a kéz ujjainak, több ízületben a hajlítás/nyújtáskor létre jövő mozgásait hozzák létre, teljesen élethű mozdulatsort kialakítva. A természetes kézfunkciók létrejöttét támogatja a külső megjelenésében élethű szilikon kozmetikai borítás is.

Egyszerű le és felvétel – Fontos szempont volt a protézis tervezésekor, hogy a kézamputált személy könnyen fel-, és levehesse a protézist, lehetőség szerint önállóan. A termék felvétele során az ellenoldali kéz használatával biztosan és stabilan felhelyezhető, beállítható és rögzíthető.

Az X-Finger rendszer segítségével, amennyiben a kéz területén maradt számottevő, mozgásra képes ujjrész, lehetővé válhat akár több ujj egyidejű funkcionális pótlása is, melyet a kézamputált személy megfelelő kontroll és tanulás mellett mozgatni képes.

A kép illusztráció

A X-Finger - gyógyászati segédeszköz - egyedi méltányossági kérelemmel rendelhető, vagy saját finanszírozás keretén belül megvásárolható.

Bővebb információért, kérjük forduljanak kezelőorvosukhoz, vagy keressék munkatársainkat a legközelebbi gyógyászati segédeszköz szaküzletünkben: ORSZÁGOS ELÉRHETŐSÉG

 

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!


Tudástár

Országos elérhetőség