Szilikon orr, fül és részleges arcpótlások

Speciális ellátási területnek számít az arcot, fejet ért külső sérülések vagy sebészeti beavatkozások után kialakult képletek helyreállítása. Az esetek többségében tumor okozta fül, orr és részleges archiány ellátási eseteit nevezzük cranio-faciális epitéziseknek. Ezeknél a sérüléseknél, műtétek következtében kialakult hiányoknál a legoptimálisabb protetikai megoldást a szilikonból készült egyedi pótlások jelentik.

Az ellátás lényege, hogy kozmetikailag álljon helyre az arc vagy a fej területén kialakult hiány, melynek teljes mértékben tükröznie kell a korábbi szín és formabeli sajátosságokat. A kezdeti ellátás során egyedi mintavétellel pozitív formát készítünk, mely segíteni fogja a tökéletes illeszkedést.

Ezt követően többszöri próba során alakul ki az egyedi fül vagy orrforma, melynek a színezését, külső kozmetikáját az egyén bőrszíne, arcszíne határozza meg. Ezt színkeveréssel, illesztési próbával alakítja ki a technikus. Az epitézisek rögzítését speciális modellálási eljárás és bőrbarát ragasztó biztosítja.

Az ellátás célja, hogy minden tekintetben kielégítő, az egyén számára elfogadható esztétikai kialakítás készüljön.

Az szilikon orr, fül és részleges arc pótlások gyógyászati segédeszközök és egyedi méltányossági kérelemmel, vagy saját finanszírozás keretén belül megvásárolhatóak.

Bővebb információért, kérjük forduljanak kezelőorvosukhoz, vagy keressék munkatársainkat a legközelebbi gyógyászati segédeszköz szaküzletünkben: ORSZÁGOS ELÉRHETŐSÉG

Kérjük látogasson el a speciális szilikon protetikai weboldalunkra is www.szilikonhaz.hu

 

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!


Tudástár

Országos elérhetőség