Egészségpénztárak

Üzleteinkben lehetősége van egészségpénztári kártyával is fizetni, vagy számlakérést követően az eszköz ellenértékét vagy térítési díját az egészségpénztártól visszaigényelni. Kártya elfogadással kapcsolatos részletek az üzletek saját oldalain.

A gyógyászati segédeszközök térítési díja, illetve vételára a gyógyszerekhez hasonlóan egészségpénztárakban elszámolható:

  • Az eszköz vételára elszámolható: ha az eszköz
    - CE jellel van ellátva
    - a gyártó a használati útmutatóban az eszközt orvostechnikai eszközként definiálta
    - a gyártó kiállította az eszköz gyártói megfelelőségi nyilatkozatát, amelyben igazolja, hogy az megfelel a 4/2009 EüM rendelet alapvető követelményeinek
    - VAGY az egészségpénztár az eszköz elszámolhatóságát jóváhagyta, amellyel kapcsolatban érdeklődjön telefonon vagy az egészségpénztár honlapján

FONTOS: Amennyiben az adott üzletben nincs bankkártya terminál, abban az esetben is vásárolhat egészségpénztár terhére, ellenben ebben az esetben Önnek kell helyben kifizetnie a terméket készpénzzel vagy bankkártyával és számlát kell kérnie. A számlát be kell nyújtania az egészségpénztárba és annak ellenértékét a pénztár utólag fogja Önnek kifizetni.

Egészségpénztári partnereink:Tudástár

Országos elérhetőség