Rehabilitációs eszközök

Segítség a hétköznapokban

Az orvosi rehabilitáció a betegség vagy baleset folytán létrejött egészségkárosodás részleges vagy teljes helyreállítását jelenti.


Célja a betegség miatt kialakult funkcióveszteség (pl.: mozgáskorlátozottság) helyreállítása vagy pótlása és az állapotromlás megakadályozása, az önállóság mielőbbi visszanyerése, a közösségbe való visszailleszkedés elősegítése. Összességében a beteg jó egészségi állapotának, jó közérzetének és mozgásképességének visszaállítása.


Ezek a célok a különböző orvosi terápiák mellett gyógyászati és rehabilitációs segédeszközök használatával segíthetők elő. A rehabilitációs eszközök olyan orvostechnikai eszközök, készülékek, berendezési tárgyak, amelyek a betegség, sérülés vagy fogyaték kezelésére, a betegség tüneteinek enyhítésére szolgálnak.


Egészségkárosodott személyek életvitele szempontjából nagy fontossággal bír az orvos által előírt eszközök használata, pl.: mozgást és járást segítő eszközök, kerekesszékek, otthoni betegápolást segítő eszközök, higiénés eszközök, felfekvést megelőző eszközök.


  • Mankós bevásárlás

Tudástár

Országos elérhetőség