Alsó végtag ortézisek

Az alsó végtagok működőképessége alapvetően meghatározza az ember megfelelő és biztonságos mozgását. Abban az esetben, ha az alsó végtagok bármely ízületében gyulladásos eredetű betegség, vagy sérülés következik be, akkor igen korlátozottá válik bárminemű mozgatási és mozgási funkció.

Leggyakrabban szerzett ortopédiai elváltozások, különféle degeneratív megbetegedések fordulnak elő, illetve az alsó végtagot ért traumás sérülések szorulnak ellátásra. Ide soroljuk az ízületek kopását, a szalagok és izmok sérüléseit, illetve az alsó végtagot alkotó csontok töréseit is.

Ezek ellátására a leggyakrabban az ízületi rögzítők (csípő, comb, térd, boka) és a különféle támasztó funkcióval ellátott, stabilizáló alsó végtagi ortézisek szolgálnak.

Ha nem is túl gyakran, de előfordulhat az alsó végtag részleges vagy teljes bénulása, ezen esetek ellátására a különféle korrekciós, rögzítő és tehermentesítő ortéziseinket ajánljuk.

A rögzítő funkcióval rendelkező termékek esetén a műanyag, illetve a sínezettel ellátott textil rögzítők a meghatározó alapanyagok az alsó végtag ortéziseknél.

 

          Csípő ortézisek                    Térd ortézisek                      Boka ortézisek
       Csípő ortézisek             Térd ortézisek              Boka ortézisek


Tudástár

Országos elérhetőség