Protézisek

PROTÉZISKÉSZÍTÉS MESTERFOKON

Az OrtoProfil nevet leginkább az egyedi gyártású, minőségi végtagprotézisekről ismerhetik partnereink. Budapesten kívül hét vidéki városban is rendelkezünk protetikai műhellyel, ahol tapasztalt, magasan képzett ortopédiai műszerészeink különös gondot fordítanak arra, hogy minden páciens a számára legmegfelelőbb egyedi protézist kapja.

A végtagpótlás korántsem csak esztétikai kérdés. Mind a felső, mind az alsó végtag hiánya esetén megbomlik a test statikája; gerincferdülés, egyenetlen ízületi kopás alakulhat ki. A végtag, vagy végtagrész szakszerű pótlásával azonban nemcsak a további egészségromlás kerülhető el, de pácienseink számára lehetőség nyílik egy teljesebb életre.

A végtagprotézis kiválasztásakor az aktivitási skála szerinti besorolást alkalmazva, igazodunk az ellátott aktivitási szintjéhez, igényeihez, ezek függvényében kerül kiválasztásra a protézis anyaga, típusa. A lehető legjobb ellátás biztosítása érdekében kollégáink az ellátás teljes időtartama alatt és azt követően is szoros együttműködésben állnak a szakorvossal és a gyógytornásszal, folyamatosan figyelemmel kísérik az ellátottat.

Készítettünk kiemelkedő aktivitással élő – jellemzően extrém-, illetve parasportoló – ellátottak részére is végtagprotéziseket, mint például Erőss Zsolt, hegymászó (1969-2013) lábszárprotézisét, titán és karbon ötvözetből, magashegyi mászásra készített egyedi talpkiképzéssel, vagy Katona Ottó, hétszeres Ironman (vasember) különleges kialakítású, speciális terhelésnek ellenállni képes lábszárprotézisét. Kollégáink örömmel segítettek az amputált lábú réti sas, Luca megmentésében is, aki azóta műlábbal éli életét természetes környezetében.

Felső végtagpótlásaink palettáján megtalálhatók az egyszerű kozmetikai (esztétikai célú) pótlások, valamint a testi erővel működtethető, akaratlagos mozgást lehetővé tevő protézisek, de a csúcstechnológiát felhasználó, bioelektromos jellel működtetett felső végtagprotézisek is.

Az alsó végtag protetika körében egy-, vagy többtengelyes, hidraulikával mozgatható pneumatikus protéziseket készítünk (boka-, térd-, lábszár-, combprotézisek), elsősorban ér- és cukorbetegség miatt amputált betegeink számára. Cégünk protetikai ellátásában elérhetők négy vagy akár hat tengelyes, számítógép által vezérelt térdszerkezetek is.


Tudástár

Országos elérhetőség