L-512 és L-513 protézis

Comb protézisek az alsó végtagok fejlődési rendellenességeire (térdízülettel és térdízület nélkül)

Viszonylag kevés esetben fordul elő, hogy veleszületett rendellenesség miatt szükséges a hiányos, fejletlen alsó végtag protetizálása. Ebben az esetben speciális ún. orto-protézisek elkészítésére van szükség. Amputáció nem történt és a meglévő végtagi területet kell tokba foglalni, majd protézisszerűen kialakítani a végleges konstrukciót. A tokok készülhetnek műanyagból, bőrből vagy ezek kombinációjából is, melyet teljesen zárt műgyanta vagy csővázas, modulár elemek felépítése is kiegészíthet.

Protetizálási szempont, hogy ezek a protézisek funkcionálisan kielégítsék a viselők igényeit. Fontos megjegyezni, hogy a kozmetikai kialakítás nem minden esetben lesz méretben vagy formában kielégítő, tekintettel a meglévő végtagrész méretbeli különbségeire.  

Indikáció: A comb fejlődési rendellenességre visszavezethető hiánya esetén.

Szakképesítési követelmény:
Fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás, ortopédia-traumatológia, ortopédia, traumatológia szakképesítéssel rendelkező szakorvos, rehabilitációra alkalmas rendelési helyen, ahol az eszközök kipróbálása és betanítása biztosított (ahol az ortopédiai műszerész és a gyógytornász jelenléte biztosított)

A kép illusztráció 

 

 


L-512 térdízülettel

ISO kód: 06 24 15 21 03 001 

Az NEAK által üzemeltetett adatbázisban, az Online Segédeszköz Jegyzékben (SEJK) további részletes tájékoztató található a termékről.

https://sejk.neak.gov.hu/

Bővebb információért, kérjük forduljanak kezelőorvosukhoz, vagy keressék munkatársainkat a legközelebbi gyógyászati segédeszköz szaküzletünkben: ORSZÁGOS ELÉRHETŐSÉG


L-513 térdízület nélkül

ISO kód: 06 24 15 21 06 001 

Az NEAK által üzemeltetett adatbázisban, az Online Segédeszköz Jegyzékben (SEJK) megtalálható további részletes tájékoztató a termékről.

https://sejk.neak.gov.hu/

Bővebb információért, kérjük forduljanak kezelőorvosukhoz, vagy keressék munkatársainkat a legközelebbi gyógyászati segédeszköz szaküzletünkben: ORSZÁGOS ELÉRHETŐSÉG

 

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!


Tudástár

Országos elérhetőség