L-602/K protézis

Csővázas könnyített protézis combcsonkra

Az idősebb, vagy mozgásukban korlátozott szinten közlekedni képes comb amputált személyek végleges ellátására a leggyakrabban alkalmazott combprotézis az L-602/K, mely könnyített, belső vázas protézist jelent, zárt vagy nyitható műanyag tokkal. A protézis függesztését segíti a külső oldalra elhelyezett trochanter szíj, vagy deréköv. A protézis záras, nyitható egytengelyes ízülettel készül, mely a járás során kellő biztonságot ad a viselő számára. A combprotézis külső kozmetikai fedése habszivacs borítással és kozmetikai fedő harisnyával, a protézis láb mozgó bokaszerkezettel, vagy merev bokás kialakítással készül.

 

Indikáció:

Láb és lábszár és comb veleszületett vagy szerzett hiánya esetén.

Kiegészítő feltételek, megjegyzések az indikációhoz:
1. aktivitási szint: a beteg beltéri protézishasználatra képes.

A kép illusztráció

Szakképesítési követelmény:
Fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás, ortopédia-traumatológia, ortopédia, traumatológia szakképesítéssel rendelkező szakorvos, rehabilitációra alkalmas rendelési helyen, ahol az eszközök kipróbálása és betanítása biztosított (ahol az ortopédiai műszerész és a gyógytornász jelenléte biztosított).

ISO kód: 06 24 15 12 18 001

L-602/K protézis
                                  Az adatok a 2015.01.01.-től hatályos Gyógyászati Segédeszköz-támogatási Lista alapján érvényesek

Az OEP által üzemeltetett adatbázisban, az Online Segédeszköz Jegyzékben (SEJK) további részletes tájékoztató található a termékről.

http://sejk.oep.hu/?s=segedeszkoz&ttt=310175339&termek=l-602-k

Bővebb információért, kérjük forduljanak kezelőorvosukhoz, vagy keressék munkatársainkat a legközelebbi gyógyászati segédeszköz szaküzletünkben: ORSZÁGOS ELÉRHETŐSÉG

 

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!


Tudástár

Országos elérhetőség