Aktív alsó végtagprotézisek

Aktív comb protézis

A technika és a protetikai ellátások fejlődésével lehetővé vált az alsó végtag amputált személyek magasabb aktivitási szintjének megfelelő protézis-rendszerek alkalmazása és használata. A protézisek építő elemeiben, mint a protézisláb, lengés csillapítók, bokaszerkezetek, tokrendszerek területén igen sok fejlesztés valósult meg az elmúlt pár évtizedben. Elsősorban a dinamikus járás, a protézis használó által létrehozott energiák visszaadásában jelentenek fontos szerepet az ún. energia-tárolós protézis lábak.

A jobb talajfogás, az egyenetlen talajon való biztonságos közlekedés (lépcső, rámpa) érdekében ezek a protézis lábak jobb hatásfokkal működnek, mint az egyszerűbb standard alkatrészek. Az amputált személy ezen alkatrészek használatakor minőségileg jobb járás-minta kialakítására képes, helyváltoztatása, protézissel történő közlekedése dinamikusabbá és egyenletesebbé válik.

Fontos, hogy ezen eszközöket, alkatrészeket és technológiákat elsősorban azok számára ajánljuk, akik protéziseiket egész nap képesek viselni, közlekedésük, vagy mindennapi munkavégzésük során ki is tudják használni a termékeink adta előnyöket.

 A kép illusztráció

 

  

Az alkatrészeink jelentős része az aktív mozgást, szabadidős tevékenység gyakorlását is lehetővé teszi (futás, tenisz, síelés, stb.)

Az aktív comb protézisek egyedi méltányossági kérelemmel rendelhetőek, vagy saját finanszírozás keretén belül megvásárolhatóak.

Bővebb információért, kérjük forduljanak kezelőorvosukhoz, vagy keressék munkatársainkat a legközelebbi gyógyászati segédeszköz szaküzletünkben: ORSZÁGOS ELÉRHETŐSÉG

 

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!


Tudástár

Országos elérhetőség