Egyedi talpbetét készítés

Egyedi számítógépes lábdiagnosztika és talpbetét készítés

Kérjük, hogy a részletekért látogasson el megújult weboldalunkra az alábbi linken: www.spm-foot.hu

 
 Ágoston Lajosortopédiai műszerészmester+36 20 973 9370
 1074 Budapest, Csengery u. 28.info@spm-foot.hu | digitsole@spm-foot.hu

 


A mozgásunkhoz szükséges statikai biztonságot egészséges lábunk biztosítja számunkra, ezért ennek megőrzése, illetve a már kialakult betegségeinek kezelése különösen fontos életminőségünk, aktív életmódunk hosszú távú fenntarthatósága szempontjából.

LETÖLTHETŐ TALPIZOM TORNA

Mozgáshiányos életmódunk, a túlsúly, illetve a lábbelik helytelen talpkiképzése tehető felelőssé azért, hogy napjainkban az egyik leggyakrabban előforduló lábprobléma a lúdtalp. A cukorbetegek száma is évről-évre emelkedik, így egyre több páciensnél alakulhat ki diabéteszes láb, melynek megóvásához, épen tartásához elengedhetetlen a speciális lábbelik viselése a mindennapokban.

Ezen kedvezőtlen tendenciákra adott megfelelő választ az OrtoProfil az SPM talpdiagnosztikai rendszerével.

Az SPM talpbetét Egészségpénztárban elszámolható. Amennyiben az Egészségpénztár tanúsítványt kér, azt a lap alján található link segítségével letöltheti.

A diagnosztika és digitális képalkotás összekapcsolásából fakadó előnyöket kiaknázva fejlesztettük ki számítógéppel vezérelt, képalkotó talpdiagnosztikai rendszerünket. Az SPM (sole pressure map = talpi nyomástérkép) rendszer mérföldkőnek számít a páciensek talpának állapotfelmérésében, illetve az egyedi, moduláris talpbetétek gyártásában.

A mérés során számítógépre kapcsolt podoszkópon a páciens mezítelen talpáról az SPM rendszer egy nyomástérképet készít, melyen a terhelési pontok különböző színképpel jelennek meg.

A nyomásponti képen tanulmányozzuk a statikai rendellenességek következtében kialakult kóros nyomásponti alakzatokat. Meghatározzuk a súlyvonal lefutásának irányát (nyomvonal) a fő nyomáspontok összekötésével, majd összehasonlítjuk a normálisnak tekintett iránnyal.

Ezek mintáját alapul véve ortopédiai műszerészeink készítik el a moduláris elemekből összeálló, egyedi talpbetétet, antiallergén és irritációmentes puha bőrből, illetve polifoamból.

Az SPM rendszer főbb tulajdonságai:

 • Egyedi, könnyű, hajlékony, követi a talp mozgásait
 • A szerkesztés figyelembe veszi a nyomáselrendezést, a testsúlyt, az életkort, a meglévő betegségeket
 • A legtöbb lábbelibe elhelyezhető, többféle alapanyagból készülhet
 • Tartós használata megszabadítja viselőjét a láb-, térd- és a derékpanaszaitól
 • Adatbázisunkban tárolt felvétel alapján utánrendelési lehetőség is van.
 • Előállításában és anyagában a nemzetközi szabványoknak megfelel.

Kérdések és válaszok az SPM talpdiagnosztikai rendszerrel kapcsolatban:

1. Kinek ajánljuk?

 • Ízületi bántalmak; derék, térd, boka fájdalmak esetén
 • A talp boltozati süllyedés kialakulásának megelőzésére
 • Rendszeres állómunkát végzők számára
 • Cukorbetegeknek
 • Eredményesen használható a bőrkeményedések, a sarokcsontkinövés, az öregbütyök, a kalapácsujj kezelésében és megelőzésében

2. Milyen méretvétel alapján készül a betét?

 • A számítógépes talpvizsgálat alapján teljesen egyedileg, az egyén talpára készül a talpbetét. A talpbetét korrigálja a statikai elváltozásokat. A talpvizsgálat során készült képből megállapítható a boltozatok állapota, a bokasüllyedés, valamint a boka különböző irányú dőlései, melyek megszüntetését, korrekcióját mind figyelembe vesszük a tervezéskor.

3. Kell-e időpontot kérni?

 • Nem. Üzleteink nyitvatartási idejében bármikor lehet jönni!

4. Mennyibe kerül?

2019. április 1-től érvényes SPM talpbetét árak (bruttó):
A talpbetét egészségpénztárban elszámolható. (bővebben itt tájékozódhat)

A talpbetétek kezdő ára mérettől és típustól függően: 17.000 ft

A pontos árakról érdeklődjön üzleteinkben.

KEDVEZMÉNYEK A TELJES EGYSZERI MEGRENDELÉSBŐL:(EGYSZERRE CSAK EGYFÉLE KEDVEZMÉNY VEHETŐ IGÉNYBE)

  5%: 2 pár egyszerre való megrendelése esetén (K5)
  7%: 3 pár egyszerre való megrendelése esetén (K7)
10%: 4 pár egyszerre való megrendelése esetén (K10)


  5%: Házaspár vagy élettárs 2x1 pár rendelése esetén (KH5)
10%: Házaspár vagy élettárs 2x2 pár rendelése esetén (KH10)


  7%:Ha a család mind a három vagy több tagja rendel 1-1 pár talpbetétet (CS7)
10%:Ha a család mind a három vagy több tagja rendel 2-2 pár talpbetétet (CS10)


10%: Nyugdíjas, mozgássérült, MESZK tag, Eü. szakdolgozó, nővér, gyógytornász, orvos
(igazolás szükséges) - NY10, MS10, E10

Az Alcantara® talpbetétről:
Az Alcantara®  egy csiszolt bőrhöz hasonló, igen kiváló használati tulajdonságokkal rendelkező textilanyag márkaneve, amelyet luxus ruházati termékek és nagy értékű bútorok, járművek kárpitozására használnak.
Az Alcantara® márkanéven ismert terméket 1970-ben a japán Okamoto Mijosi, a Toray vegyipari gyár mérnöke fejlesztette ki és szabadalmaztatta. A cég 1972-ben együttműködési megállapodást kötött az olasz ENI céggel és közösen hozták létre a milánói Alcantara SpA vállalatot ennek a terméknek a gyártására és forgalmazására.

Az Alcantara®  alapanyagát poliészter mikroszálak képezik, amelyeket bikomponens szálként,  különleges eljárással állítanak elő. Ezeket a szálképzésnél folyamatosan képződő szálakat 50 mm hosszú darabokra vágják és belőlük kártolt fátylat képeznek, amelyeket a nemszőtt kelmék gyártásánál alkalmazott módon egymásra rétegeznek és az így képződött egész szálhalmazt tűzéssel egyesítik. Az így előállított nemszőtt kelme mindkét oldalát poliuretán kenéssel látják el, hogy a szálak egymáshoz tapadjanak. Ezután a kelmét két egyforma vastagságú rétegre vágják szét. Az így keletkezett két különálló kelme vágott felületét dörzspapírral csiszolják, hogy a finom mikroszálak a felületet beborítsák – ez adja meg a kelme igen finom, puha fogását. A végtermék 60–70%-ban poliésztert és 30–40%-ban poliuretánt tartalmaz. A poliuretánnal kent felület alkotja majd a felhasználásban a kelme hátoldalát, a csiszolt felület pedig a színoldalt (azaz a használati oldalt). Minthogy az Alcantara®  alapanyaga poliészter, az annak megfelelő eljárásokkal tetszőleges színre színezhető, vagy színnyomással is ellátható, de dombormintázattal is készülhet. 

Az alkalmazási célnak megfelelően az Alcantara®  kelme különböző változatokban és különböző területi sűrűséggel készül. Az Alcantara®  kelmét legnagyobb mennyiségben – közel 75%-ban – az autóipar használja fel a nagy értékű személygépkocsik üléseinek bevonataként és az utastér belső kárpitozására. Emellett azonban más járművekben, például jachtokon és repülőgépeken is használják hasonló célra. Felhasználja a bútoripar bútorok bevonására, és nagy értékű ruhadarabokat (női ruhákat, kabátokat stb.) újabban cipőbetétek borításánál is előszeretettel használják különleges tulajdonságai miatt. Sokrétű felhasználását nemcsak tetszetőssége, hanem a mechanikai igénybevételekkel, az időjárással és a tengeri atmoszférával szemben tanúsított ellenálló képességének, légáteresztő tulajdonságának, színtartóságának is köszönheti. Az Alcantara®  30–50%-kal könnyebb, mint egy azonos vastagságú bőr és rugalmasabb, jobb légáteresztő képességű is a bőrnél, többek között ezért használják bőr helyett is. A légáteresztő képesség javítására esetenként perforációval is ellátják. Ruházati cikkek esetében hímzéssel is díszíthető.

Talpbetét esetén nedves szivaccsal tisztítható az Alcantara® betét.Bővebb információért, kérjük forduljanak kezelőorvosukhoz, és keressék munkatársainkat az alábbi üzleteinkben:


Az SPM talpbetét Egészségpénztárban elszámolható termék.

 • Az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár a terméket nyilvántartásba vette, amelyet ITT tud megtekinteni.
 • A termék Gyártói megfelelőségi nyilatkozata (tanúsítványa) INNEN tölthető le


Tudástár

Országos elérhetőség