Biztos lábakon

Egyedileg gyártott ortopéd cipők széles választékban

Az OrtoProfil-Dr. Topán Kft. speciális gyógyászati igényeket kielégítő ortopéd cipőket gyárt egyedi méretvétel alapján.
Szakembereink a cipőkészítés során figyelembe veszik az Ön igényei mellett az orvos által felírt indikációt, amelynek eredményeképpen megrendelőink a lábformájukhoz tökéletesen illeszkedő, kényelmes színbőr gyógycipőt kapnak.

Cipőink fájdalommentes járást biztosítanak, mivel a kialakítás során nagy gondot fordítunk a megfelelő orr-rész szélesség kialakítására, illetve az ortopédiailag megfelelő sarokméretre is.
Széles modellválasztékunknak köszönhetően cipőink - amellett, hogy gyógycipők - a mai divat igényeinek is megfelelnek, ezzel sugallva azt, hogy egy gyógycipő is lehet divatos, a kényelmi szempontokat figyelembe véve.
Kínálatunkban a férfi és női cipők mellett megtalálja gyermekeknek készült modelljeinket is, amelyek supinált sarokkal, és kifejezetten a gyermekláb megfelelő tartását biztosító kéreggel készülnek.
Diabéteszes megrendelőink számára külön modellválasztékot alakítottunk ki.

Cipőink:

 • Egyedi méretvétel alapján, kézzel készülnek.
 • Maximálisan illeszkednek a megrendelőink lábára, figyelembe véve azok fájdalmas pontjait, deformitását.Bőrminták
 • Ortopéd cipőink elősegítik a láb stabil tartását, hozzájárulnak a biztonságos járáshoz, mindamellett, hogy esztétikailag és minőségileg is kifogástalanok.
 • Gyógycipőink kiképzése során ortopéd cipészeink figyelembe veszik a páciens korát, testsúlyát, illetve az adott lábbetegség fokát, és típusát. (C1 – C5)
 • Modelljeink felső részéhez és belső béléséhez is kizárólag finoman kikészített bőrt használunk, amelyek különböző színekben, és kidolgozottságban választhatók. (hasított bőr, boksz bőr).
 • A mikroporózus EVA talp ruganyos, könnyed, kényelmes. Időjárástól függetlenül csúszásmentes tapadást és teljesmértékben fájdalommentes járást biztosít pácienseink részére.

Ortopéd cipő kínálatunkat a szandáloktól a félcipőkön át a báránybőrrel bélelt fazonokig úgy alakítottuk ki, hogy minden évszakban hordhatók legyenek, minden korosztály számára.

Cégünk, súlyos lábbetegségek (C-2, C-3, C-4, C-5) korrigálására is alkalmas, speciálisan kialakított ortopéd cipőket is készítmelyek elsősorban paralízisben, lábrövidülésben szenvedő, erősen gyulladt, bénult alsóvégtagú páciensek számára jelentenek megnyugtató megoldást.  

 

Gyermek modellek

Ahhoz, hogy gyermekünk lábát felkészítsük a járásra, az első lépésektől figyelnünk kell arra, hogy megfelelő cipőt válasszunk számára, hiszen a gyerekláb fejlődése a talpra állás után indul meg igazán.

Gyermek cipőAmennyiben kezdetektől fogva megfelelő minőségű cipőt hord gyermekünk, jó eséllyel megelőzhetjük a lúdtalpat, illetve az ebből fakadó további ortopédiai panaszokat.
Sokan azt gondolják, hogy minél magasabb harántemelő van a cipőben, annál jobb a gyermek lábának, de ettől a láb eltunyul, s ennek bokasüllyedés, lúdtalp lehet a következménye.

A jó gyerek cipőben nincs harántemelés, mert az alátámasztja a lábat, megakadályozva a megfelelő izomzat természetes kialakulását.
A megfelelő cipő supinált sarokkal készül, mely a lábat kifelé dönti, s ezáltal arra készteti az izomzatot, hogy maga alakítsa ki a harántboltozatot.

Minél előbb kezdi el gyermekünk hordani a lábának megfelelő cipőt, annál nagyobb eséllyel előzhetjük meg a későbbi problémákat, illetve a már kialakult deformitás is könnyebben korrigálható.

Milyen a jó gyerekcipő?

 • hátul kéreggel rendelkezik, ezáltal tökéletesen tartja a sarkat (tehát nem papucs, nem pántos szandál)
 • a cipő orra kellő mozgásteret biztosít a lábujjaknak
 • fontos a cipő megfelelő szélessége a jó hossz mellett, mivel a gyerekek többségének kiskorban még „dundibb” a lábfeje
 • a megvásárolt cipő hossza legalább fél centivel legyen hosszabb, mint a gyermek valós lábhossza
 • fontos, hogy a cipő belső borítása, talpbélése textil, vagy valódi bőr legyen a fokozott lábizzadást elkerülve
 • a cipő talpa legyen könnyű, ne csússzon.

Diabétesz modellek

Diabétesz női cipőNeuropátiás cipőink kialakításánál - az esztétikus megjelenés mellett - a legfontosabb szempont, hogy a láb ne károsodjon, és megelőzzük kisebesedését.

Cukorbetegek részére készített cipőink szélesebb, varrás nélküli fejrésszel készülnek, hogy ne irritálják a lábat. A cipő viselését speciális diabétesz betét teszi még komfortosabbá.
Fekélyes talp esetén a diabétesz betétet és a cipő talpát a problémás helyen kimélyítjük, hogy kímélje a sebet.


 Modellválasztékunkat tekintse meg letölthető katalógusunkban:

 Copőkatalógus   Egyedi gyártású cipők & gyógycipők

 

Bővebb információért, kérjük forduljon kezelőorvosához, vagy keresse munkatársainkat a legközelebbi gyógyászati segédeszköz szaküzletünkben: ORSZÁGOS ELÉRHETŐSÉG

 

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!


Tudástár

Országos elérhetőség